Aanbod

Tribuneplaatsen

'De Passie' is gratis toegankelijk voor wie komt kijken. Wie geen anderhalf uur kan of wil rechtstaan, kan een tribuneplaats reserveren.

De online kaartverkoop voor tribuneplaatsen is afgesloten.

Enkel wie de tribuneplaats na reservatie ook effectief betaalt, zal een tribunekaart ontvangen. De kaarten worden opgestuurd in de eerste week van maart.

Van zodra de tribunes vol zitten, wordt dit op de website vermeld. We kunnen nu al aangeven dat wie nog een plaats wil reserveren dit best héél snel doet!

Dagprogramma's

'De Passie' is dé gelegenheid om een daguitstap te maken! Ieper en omstreken heeft heel wat te bieden voor jong en iets minder jong.

Op onderstaande websites vind je zeker en vast iets wat jouw gezin, familie, vrienden, collega's, organisatie, parochie, jeugdbeweging of vereniging boeit om er een intense en onvergetelijke dag van te maken.

De dagprogramma’s moet je zelf organiseren. Een betalend dagprogramma betaal je rechtstreeks bij wie je boekt. Passie Ieper vzw is hiervoor niet verantwoordelijk.

Wie met een groep komt naar ‘De Passie’ kan een Passie-bus reserveren in functie van het gekozen dagprogramma (zie: Met de bus).

Beiaardconcert

Van 14 uur tot 15 uur en van 19 uur tot 19.55 uur vertaalt Ludo Geloen het lijden van Jezus Christus via beiaardmuziek voor de stad en de toehoorders op de Grote Markt.

beiaardconcert

Met bewerkingen van gekende passiemelodieën, wil hij het publiek op 19 maart in de juiste stemming brengen voor ‘De Passie’.

Ludo Geloen brengt o.a. aria's uit de Mattheuspassie van Bach, 'When I am Laid' van Purcell en een creatie van eigen werk voor beiaard. Hij schreef speciaal voor ‘De Passie Ieper’ variaties op het lied 'O Hoofd vol bloed en wonden'.

Lees hier meer over Ludo Geloen.

Palmviering in de kathedraal

Om 17.30 uur is er een palmviering in de kathedraal van Sint-Maarten en Sint-Niklaas te Ieper. De viering wordt voorgegaan door Luc Van Looy, bisschop van Gent.

Rolwagengebruikers

rolwagen-icoon

Mensen die in een rolwagen zitten, krijgen een speciale plaats zodat ook zij alles goed kunnen zien.

Begeleiders van de rolwagens nemen een staanplaats in langs de nadarhekkens. Stewards zullen deze ruimte vrijhouden tot 19.45 uur. Vanaf dan wordt de ruimte ingenomen door ander publiek.

Om te kunnen inschatten hoeveel ruimte wij moeten voorzien, vragen wij rolwagengebruikers een mailtje te sturen naar info@depassie.be waarvoor dank!

Klik op het plannetje voor een grote versie.

Last Post

10.000 mensen onder de Menenpoort voor de Last Post lukt niet. Daarom is de Last Post bij de start van 'De Passie' live te zien op de schermen op de Grote Markt terwijl het geschal van de klaroenen klinkt over de stad. Het Passie-kruis staat ondertussen in de schaduw van de indrukwekkende Menenpoort. Het is meteen de start van 'De Passie'.